Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Creationism contra feminism.



Tatal nostru care esti in ceruri...





Traim intr-o lume patriarhala, o lume in care femeile nu sunt egale cu barbatii nici in drepturi si nici in obligatii.  Cele trei  religii  abrahamice sunt religii patriarhale, religii masculine prin excelenta.
Tatal nostru care esti in ceruri...La inceput nu a existat nicio femeie ci doar un Tata Creator.
Divinitatea este mereu la nodul masculin si totusi divinitatea masculina e cea care da viata. Atat in Vechiul Testament cat si in Noul Testament femeia este prezentata ca importanta dar nu esentiala. Dupa epoca intiala in care Divinitatea si-a asumat rolul datator de viata, acesta a facut si femeia dar numai ca o extensie a barbatului, barbat care va detine in continuare rolul principal.  Menirea principala a femeii este una reproductiva, Divinitatea hotarand brusc ca noua creatie sa se reproduca sexuata.
In Noul Testament femeia are un rol foarte clar definit,  acela de nascatoare si uneori de pacatoasa sau plangacioasa. Insasi Fecioara Maria a conceput fara sa o intrebe nimeni, virgina fiind. Ea nu are niciun cuvant de spus in actul reproductiv, ci trebuie sa se supuna si atat. Chiar si la final, Maria  e prezentata tot o pozitie inferioara,  plangand la picioarele Mantuitorului. 
 
Precum in cer asa si pe pamant...
Aceasta parte din rugaciunea fundamentala a crestinismului ne arata in continuare o imagine patriarhala a cerului, un loc in care exista doar parte masculina : arhanghelii sunt barbati  iar Dumnezeu apare in postura agresiv protectoare de Tata. Pana si diavlolul este tot barbat! In toata istoria bisericii crestine nu exista niciun text fundamental scris de o femeie. Femeile nu exista din punct de vedere religios decat in postura de mame sau de adoratoare ale Patriarhului ceresc.  Pana in zilele noastre nu exista in conducerea clerului crestin decat barbati si femeile sunt  intotdeauna in pozitie de inferioritate. Episcopii, papii, marii scriitori doctrinari toti sunt barbati.  Pana si sfintii din calendar sunt mai multi decat sfintele. Binenteles ca exista si femei sfinte, dar rolul lor este in general unul minor. 
In tradita crestina femeia e mereu asociata cu raul. Cand ne gandim la vrajitoare si vrajiitori vedem ca femeile au si aici rolul negativ, ele seaca laptele sau starpesc vacile. In schimb vrajitorii fac lucruri necondamnabile. Pacatul  a aparut odata cu femeia.
Pana si vechile religii politeiste au fost  unele patriahale. Zeus era stapanul, nu Hera. Observam acolo ca femeia zeita este prezentata drept mincinoasa, necredincioasa si intriganta,  in timp ce zeii au toate atributele barbatesti: putere,  dreptate , eroism si ...tendinta spre curvasarie.  Istoria  ne arata ca rolul inferior al femeii exista in toate religiile, inclusiv in cele dharmice ( indiene) sau taoice ( est asiatice). 
Din punctul de vedere social  rolul femeii nu s-a schimbat  odata cu trecerea de la politeism la monoteism,  indiferent ca e vorba de iudaism, crestinism sau islamism. Traim intr-o Europa crestina,  o lume patriahala si nu vor exista  schimbari  radicale atata timp cat religiile abrahamice conduc lumea.
Cauza acestei discriminari exista chiar in esenta teoriei creatiniste. Datorita conformatiei fizice femeile nu sunt egale cu barbatul,  cateva zile pe luna femeile sunt “ impure” , etc...In mai toate religiile nu ai voie sa intri in templu dupa ce te-ai "atins”  de o femeie. Tot datorita conformatiei fizice femeile sunt vazute ca avand rol pasiv, iar atunci cand isi asuma roluri active sunt doar roluri negative. Sunt multe de spus pe tema asta, incepand cu frumusetea duplicitara a femeii care este privita ca fiind buna atunci cand are rol pasiv si rea atunci cand femeile iau initiativa si o folosesc  impotriva barbatilor. In acelasi timp, rolul barbatului este unul activ prin definitie: el face si desface, cateodata violeaza alteori protejeaza, oricum el are initiativa.
Tocmai datorita acestul rol,  toate religiile avramice au ceva impotriva homosexualitatii masculine. Barbatul vazut ca receptacul este ceva impotriva firii. Barbatul este donorul prin excelenta si este nepotrivit atunci cand primeste. Barbatul este cel care violeaza si este impotriva naturii sa fie el cel violat.  Deoarece Divinitatea este  esentialmente masculina , ea nu poate primi, ci este cea care ofera.  Sodomizarea unul barbat este privita la fel ca sodomizarea Divinitatii deoarece barbatul a fost creat dupa chipul si asemanarea Lui, ori Dumnezeu nu poate avea rol feminin!
In contrapartida, toate religiile preamaresc rolul procreativ feminin, rolul de mama si de sprijinitoare a barbatului.
In esenta nu e nimic rau ca exista femei si barbati. Nu e rau ca esti femeie daca stii sa te porti intr-o societate masculina. Rau este atunci cand iti pierzi rolul pasiv si incerci sa fii barbat. Nu uitati ca pana si cele mai infocate activiste feministe asteapta sa fie cerute de nevasta!
Desi teoretic am trecut de nivelul in care femeia se supunea barbatului strict pentru ca el mergea la vanatoare si asigura supravietuirea familiei,  nu uitati ca actuala societate nu permite femeii sa fie egala barbatului tocmai pentru ca a fost creata sa fie altfel...


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu